Hur stor vinstchans har jag?

Hur stor chans är det att jag vinner i lotteriet?
Visa bästa svaret

Kommentarer

 • Hej Omar!

  Vinstchans har du varje dag med en betald lott.

  Det är dock svårt att ge en exakt siffra då antalet vinnare varierar från spelomgång till spelomgång, beroende på hur många lottköpare det finns i vinnande postnummer och postkod.

  Jag håller tummarna för dig!
  (Uppdaterad ) Rapportera olämpligt innehåll Bästa svaret
 • Är dragningen viktad på något sätt eller är det enbart slumpen som avgör vart vinsten går?
 • Hej Laila!

  Det är helt och hållet slumpen som avgör var vinsterna landar och i en dragning är alltid en licensierad oberoende person (notarius publicus) med när vi gör våra vinstdragningar.

  Med vänliga hälsningar,
 • Har man ingen chans att vinna något mer än en extra lott när man bara har en lott? Måste man ha flera lotter för att få chans och vinna något större?
  Jeanette
 • Hej Jeanette,
  Tack för ditt inlägg!

  Med en betald lott är du naturligtvis med och har chans att vinna allt i vår vinstplan. Med fler lotter har du möjlighet att dubblera dina vinster.

  Alla våra fasta vinster finner du i Årets vinstplan.
  Varje månad lottas också "Månadens vinster" ut. Dessa varierar under året.

  Det är annars bara i Grannyran som antalet lotter kan öka vinstchansen. Då dras ett lottnummer och det blir det vinnande postnumret och postkoden. I våra dagliga utlottningar finns alla postnummer med en gång, oavsett hur många lotter som finns i just det postnumret.

  Vänligen,
  Sandra
 • Om min granne vinner 7 miljoner blir han lycklig! Om 7 st av mina grannar vinner 1 miljon skulle det inte vara en större vinst för er, troligen blir det 7 st som köper flera lotter än bara en av grannarna??? Fördela era vinster så blir ju fler lyckliga man behöver inte vinna över 10 miljoner på en enda granne bättre att flera får del av vinst! Som det är nu har jag bestämt mig att gå ner från 4 lotter till 1 tror inte det är den utvecklingen ni vill ha?
  Janne
 • Hej Janne,
  Tack för din fråga här i kundforumet!

  Denna utlottning som du nämner är Grannyran. De är endast tre gånger per år, i april, oktober och den sista final Grannyran är i januari. Som kund får du då nyttja dina andelar på din lott. Ju länge man haft sin lott under året, desto mer vinner man.

  När Grannyran delas ut så fördelas vinsten så här:
  • 50 % fördelas bland alla lott köpare i det vinnande postnumret
  • 50 % till den vinnande postkoden i postnumret, dvs de två bokstäverna i ditt lottnummer

  Vi vill att lotteriet ska passa alla och därav att vi har allt från olika summor pengavinster, produktvinster, resor och för den stora drömmaren så har vi Grannyran.

  Önskar dig en fin fortsättning!
  Sandra
 • Är det större chans att vinna om man bor i liten stad/samhälle. Har varit med sedan start med 3 olika postnummer.
  G
 • Hej G!

  Nej, vinstchansen är densamma oavsett var du bor i Sverige.
  Det är helt och hållet slumpen som avgör var vinsterna landar.

  Vi håller tummarna att vi får överraska dig med en härlig vinst snart!
  Marlene
 • Hej! En fråga är om det  är en nackdel att bo en större stad med postnummer med många lottköpare där fördelningen av vinstsumman blir färre per köpt lott. Jag menar om man jämför med ett postnummer på mindre ort med få lottköpare där vinstsumman blir betydligt större. Tänker ur ett rättviseperspektiv där lotterna kostar lika mycket var man än bor i landet. eller är jag fel på det?
  Inge G
 • Hej Inge,
  Tack för din fråga!

  Det är bara i Grannyran antalet lotter på ditt postnummer kan påverka vinstchansen. Då finns alla betalda lotter för den spelmånaden med i potten, lite som en tombola, där vi drar ett lottnummer och det blir det vinnande postnumret och postkoden. Trots det landar Grannyran ofta i små orter, som exempelvis Söderbärke.

  I övriga dragningar finns varje postnummer med en gång per vinstdragning, oavsett hur många lotter som deltar just där.

  I slutändan är det alltid slumpen som avgör var vinsterna landar och våra vinster har brakat ner både i stora städer med många lotter och mindre orter med färre lotter.

  Vi hoppas att turen landar hos dig härnäst!
  Sandra
 • Vad är genomsnittet i antal lotter som dras varje månad eller vecka? Intressant och veta då det finns ingen statestik över antal lotter jämfört med ex Lotto. Eller ska jag ändra frågan till, hur många lotter ni säljer varje år/mån som är med i någon av dragningarna.
  Joakim
 • Hej Joakim,
  Tack för din fråga!

  Hur många lotter det finns i lotteriet varierar månadsvis då vi inte har någon bindnings- eller uppsägningstid.

  I skrivande stund har vi närmare en miljon kunder. Alla köper olika mängder men det vanliga är en till tre lotter per person. Maxantalet är 20 lotter.

  Vänligen,
  Sandra
 • Kan det vara mer än 1 gata på en postkod?
  Jocke
 • Hej Jocke,
  Tack för ditt inlägg!

  Ja, det förekommer att det kan vara mer än en gata i samma postkod om det inte är så många lottinnehavare på gatorna ifråga.

  En postkod tilldelas av oss enligt ett rutnätssystem och en postkod kan maximalt bestå av 99 lottnummer. Maxantalet är satt på så vis för att vinsterna inte ska bli för små. Om det blir över 99 lotter i en postkod skapas två nya postkoder och då tilldelas berörda kunder ett nytt lottnummer genom en sk. postkodsplitt.

  Önskar dig en fortsatt fin dag!

  Vänligen,
  Maria Kundservice
 • Varför kommer aldrig en vinst👎🏽
  Katarina
 • Hej Katarina,
  Tack snälla för ditt inlägg!

  Jag förstår att det måste kännas frustrerande när man inte vinner. Det är helt och hållet slumpen som avgör vilka som vinner i lotteriets utlottningar. I snitt vinner ungefär var sjunde lott, men i slutändan är det helt och hållet slumpen som avgör var vinsterna landar.

  Jag får passa på och tacka för att du är med i lotteriet och möjliggör för våra Förmånstagare att utföra sitt fantastiska arbete. Så du gör också en jättefin gärning genom att ha en lott.

  Jag håller tummarna för att du snart får vinna en av våra stora vinster!

  Vänligen,
  Maria Kundservice
 • Enligt kommentar ovan har alla postnummer samma chans att vinna,
  men bor du i en större ort så har du alltså lika chans att vinna, men beloppet lär bli mycket lägre. Alltså är spelet orättvist då lotterna kostar lika mycket i hela landet.
  Björn
 • Hej Björn,
  Tack för att du besöker vårt kundforum!

  De flesta av våra vinster går till ens postkod. Oavsett storleken på orten där man bor, så är det maximalt 99 lottnummer per postkod. Maxtaket är satt på så vis för att vinsterna inte ska bli för små.

  Vad det gäller vinster som utfaller i ett postnummer, så spelar ju storleken på orten ifråga mindre roll, då det är antalet lotter som avgör hur mycket man vinner.

  Vi har lottdragningar varje dag hela året då alla postnummer deltar där det finns betalda lotter. Så det innebär också att det blir en väldigt stor geografisk spridning av vinsterna över alla orter där våra lottinnehavare bor, dvs både större och mindre orter.

  Jag håller tummarna lite extra för att det snart blir din tur att vinna!

  Vänligen,
  Maria Kundservice
 • Hej
  Jag skulle fråga varför vinner jag bara extra lott hela tiden är det bestämt att vara i den nivån eller  vad är problemet. Tack
  Naiel
 • Hej Naiel,
  Tack snälla för ditt inlägg!

  Självklart vill vi att alla ska få vinna en rejäl penningvinst, men det är helt och hållet slumpen som avgör var vinsterna landar i våra utlottningar. Låt oss hoppas att Fru Fortuna kommer att vara på din sida.

  Jag får passa på och tacka för att du är med i lotteriet och möjliggör för våra ​Förmånstagare​​​, de ideella organisationer som vi stödjer, att utföra sitt fantastiska arbete.

  Jag håller tummarna för att du snart får vinna en av våra stora vinster!

  Vänligen,
  Maria Kundservice
 • Hej! Stödjer postkodlotteriet sen 11år tillbaka med flera lotter eftersom det går till viktiga organisationer runt om i världen. Vinner ofta extra lotter, men tyvärr inga vinster. "Att få feedback från er skulle lyfta min motivering av att fortsätta mitt stöd" 🤔🙏
  Anne
 • Hej Anne!
  Tack för din kommentar!

  Det är slumpen som avgör alla våra vinster men vi hoppas självklart att alla ska få sina drömvinster.

  Vi håller tummarna för glada vinstbesked till dig framöver!
  Vänligen,
  Maxine
 • "Slumpen"! det finns ingen slumpen som styr vart vinsterna hamnar. I vår by har vi aldrig fått någon storvinst så länge jag har varit med i lotteriet och det är många år. Jag köpte min första lott redan 2:a året lotteriet startade men någon storvinst har jag fortfarande inte sett. Bara extra lotter och 2 gånger varuvinst. De mesta av vinsterna hamnar i Stockholms området. Hade jag sparat lottpengarna under alla dessa år hade jag varit rik idag istället för att ge bidrag till andra för miljonvinsterna.
  Malisa
 • Hej Malisa,
  Tack för att du besöker vårt kundforum!

  Vi förstår självklart att man vill vinna storvinsten men eftersom vi är ett lotteri kan vi aldrig garantera vinst utan det är helt upp turen och slumpen vart vinsterna landar. Om du kikar på vår vinstkarta kan du se hur mycket just ditt postnummer har vunnit genom åren. Där kan du även se att vinster har landat både i större orter och mindre i vårt avlånga land.

  Vi håller tummarna för en härlig vinst till dig snart!

  Vänligen,
  Maxine
 • Det är ju slumpen som gör att vissa vinner ofta andra inte alls.!
  Däremot förefaller det vara en fördel att bo i glesbyggd, då jag förstått att postnummer dras slumpmässigt, vilket gör att vinsterna blir mindre i storstad.

  Björn
  Björn
 • Hej Björn,
  Tack för ditt inlägg!

  Storvinsten kan man vinna oavsett vart i vårt avlånga land man bor. Har du en lott hos oss kan du vinna på ditt unika lottnummer, din postkod samt ditt postnummer. Bilen vi har som vinst vinner du till exempel på unikt lottnummer. I de allra flesta utlottningarna så spelar antal lotter ingen roll för vinstchansen.

  Vi önskar dig lycka till!

  Vänligen,
  Maxine

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.