Hur stor vinstchans har jag?

Hur stor chans är det att jag vinner i lotteriet?
Visa bästa svaret

Kommentarer

 • Hej Omar!

  Vinstchans har du varje dag med en betald lott.
  Det är dock svårt att ge en exakt siffra då antalet vinnare varierar från spelomgång till spelomgång, beroende på hur många lottköpare det finns i vinnande postnummer och postkod.

  Jag håller tummarna för dig!

  Med vänlig hälsning,
  Hanna
  (Uppdaterad ) Rapportera olämpligt innehåll Bästa svaret
 • Är dragningen viktad på något sätt eller är det enbart slumpen som avgör vart vinsten går?
  Laila
 • Hej Laila!

  Det är helt och hållet slumpen som avgör var vinsterna landar och i en dragning är alltid en licensierad oberoende person (publicus notarius) med när vi gör våra vinstdragningar.

  Jag önskar dig en fin dag! 

  Med vänliga hälsningar,
  Sandra Kundservice
 • Har man ingen chans att vinna något mer än en extra lott när man bara har en lott? Måste man ha flera lotter för att få chans och vinna något större?
  Jeanette
 • Hej Jeanette,
  Tack för ditt inlägg!

  Med en betald lott är du naturligtvis med och har chans att vinna allt i vår vinstplan.

  Spana in årets vinstplan på vår hemsida.

  Vi lottar även ut specialvinster under året. De aktuella specialvinsterna hittar du också på hemsidan.

  Med fler lotter har du möjlighet att dubblera dina vinster. Det är annars bara i Grannyran som antalet lotter kan öka vinstchansen. Då dras ett lottnummer och det blir det vinnande postnumret och postkoden. I våra dagliga utlottningar finns alla postnummer med en gång, oavsett hur många lotter som finns i just det postnumret.

  Ha en fin dag och stort lycka till!

  Vänligen,
  Sandra Kundservice
 • Hej! Hur kan lotteriet ha en kostnader på 30% för att driva lotteriet? Det är väl cirka 1 miljard?
  Leif
 • Hej Leif,
  Tack för din fråga!

  I kostnaderna ingår bland annat marknadsföring, hyra och löner.

  Till det kommer även en rad tv-produktioner så som Postkodmiljonären och Drömpyramiden för att ta några exempel. Lägg därtill en ständig pågående utveckling av IT-systemen så har du förklaringen till den större delen av kostnaderna för Postkodlotteriet.

  Här ser du hur det är fördelat:


  Utförligare rapport hittar du i vår årsredovisning.

  Önskar dig en god fortsättning!

  Sandra Kundservice
 • Om min granne vinner 7 miljoner blir han lycklig! Om 7 st av mina grannar vinner 1 miljon skulle det inte vara en större vinst för er, troligen blir det 7 st som köper flera lotter än bara en av grannarna??? Fördela era vinster så blir ju fler lyckliga man behöver inte vinna över 10 miljoner på en enda granne bättre att flera får del av vinst! Som det är nu har jag bestämt mig att gå ner från 4 lotter till 1 tror inte det är den utvecklingen ni vill ha?
  Janne
 • Hej Janne,
  Tack för din fråga här i kundforumet!

  Denna utlottning som du nämner är Grannyran. De är endast tre gånger per år, i april, oktober och den sista final Grannyran är i januari. Som kund får du då nyttja dina andelar på din lott. Ju länge man haft sin lott under året, desto mer vinner man.

  När Grannyran delas ut är det 1/3 som ska fördelas bland alla lott köpare i det vinnande postnumret.
  Sedan går 2/3 till den vinnande postkoden i postnumret, dvs de två bokstäverna i ditt lottnummer.

  Vi vill att lotteriet ska passa alla och därav att vi har allt från olika summor pengavinster, produktvinster, resor och för den stora drömmaren så har vi Grannyran.

  Önskar dig en fin fortsättning!
  Sandra Kundservice
 • Är det större chans att sluta spela om man bor i liten stad/samhälle. Har varit med sedan start med 3 olika postnummer. Fått några små vinster. Börjar tänka om.
  G Svensson
 • Hej G Svensson,
  Tack för ditt inlägg.

  Antalet lotter i ett postnummer påverkar inte dina vinstchanser i våra dagliga utlottningar. Alla postnummer har lika stor chans varje dragning, oavsett antalet lotter.

  I snitt vinner ungefär var sjunde lott, men i slutändan är det helt och hållet slumpen som avgör var vinsterna landar.

  Vi håller tummarna att vi får överraska dig med en härlig vinst snart!
  Marlene Kundservice
 • Hej! En fråga är om det  är en nackdel att bo en större stad med postnummer med många lottköpare där fördelningen av vinstsumman blir färre per köpt lott. Jag menar om man jämför med ett postnummer på mindre ort med få lottköpare där vinstsumman blir betydligt större. Tänker ur ett rättviseperspektiv där lotterna kostar lika mycket var man än bor i landet. eller är jag fel på det?
  Inge G
 • Hej Inge,
  Tack för din fråga!

  Det är bara i Grannyran antalet lotter på ditt postnummer kan påverka vinstchansen. Då finns alla betalda lotter för den spelmånaden med i potten, lite som en tombola, där vi drar ett lottnummer och det blir det vinnande postnumret och postkoden. Trots det landar Grannyran ofta i små orter, som exempelvis Söderbärke.

  I övriga dragningar finns varje postnummer med en gång per vinstdragning, oavsett hur många lotter som deltar just där.

  I slutändan är det alltid slumpen som avgör var vinsterna landar och våra vinster har brakat ner både i stora städer med många lotter och mindre orter med färre lotter.

  Vi hoppas att turen landar hos dig härnäst!
  Sandra Kundservice
 • Om man har varit med i lotteriet sedan start och har 1 lott vinner man då mer i Grannyran än om man bara varit med 1 år.

  Bengt
 • Hej Bengt,
  Tack för ditt inlägg.

  Man kan kan få max 120 andelar på ett lotteriår per lott, då andelarna alltid nollställs i slutet av varje lotteriår. Ett lotteriår löper från februari till januari nästkommande år.

  Det stämmer att andelarna gör att din lott ökar i värde under årets gång och du får 10 andelar för varje månad som du betalat din lott.

  Du har nytta av dina andelar i Grannyran, ju fler andelar du har ju större del av vinsten får du.

  Återkom gärna om du har fler funderingar.

  Vänliga hälsningar,
  Marlene Kundservice
 • Vad är genomsnittet i antal lotter som dras varje månad eller vecka?
  Intressant och veta då det finns ingen statestik över antal lotter jämfört med ex Lotto.
  Eller ska jag ändra frågan till, hur många lotter ni säljer varje år/mån som är med i någon av dragningarna.
  Joakim
  Joakim
 • Hej Joakim,
  Tack för din fråga!

  Hur många lotter det finns i lotteriet varierar dagligen då vi inte har någon bindnings- eller uppsägningstid.

  I skrivande stund har vi närmare en miljon kunder. Alla köper olika mängder men det vanliga är en till tre lotter per person. Maxantalet är 20 lotter.

  Vänligen,
  Sandra Kundservice
 • Jag bor i Sundbyberg, har 2 lotter, varit med sedan starten och det enda jag har vunnit är handdukar! Hur fasiken är det möjligt?
  Hur många gånger har ni varit och delat ut kuvert i Sundbyberg? Inga.
  Procentsatsen för att jag ska vinna är 0%
  Varför är det dessutom olika summor på dessa grannyror? I enda byn/stad är de
  22.000:- och i nästa by/stad 75.000:-, varför?
  Hur kommer det sig att samma familj kan vinna, hur kommer det sig att städer kan vinna både en, två och tre gången och andra inga gånger
  Tacksam för svar
  Pia
 • Hej Pia,
  Tack för att du varit med sedan start!

  Vi vill att lotteriet ska passa alla och i vår vinstplan har vi allt från pengavinster, produktvinster, bilar och för den stora drömmaren så har vi Grannyran.

  Just Grannyran är en av våra mest populära vinster och den lottas ut tre gånger om året, där vinstpotten byggs upp så att vi avslutar året med vår stora Grannyra-final.

  Hur stora vinster det blir i Grannyran beror på hur många lotter det finns i det vinnande postnumret.

  Självklart vill vi att alla ska vinna en härlig pengavinst, men det är helt och hållet slumpen som avgör var vinsterna landar i vårt avlånga land.

  Håller tummarna att du får fira just din drömvinst med oss inom kort!

  Vänligen,
  Sandra Kundservice
 • Hej,

  Jag skulle vilja veta om jag kan se någonstans om jag har vunnit något överhuvudtaget genom alla år jag har haft lotter, var gör jag det?

  Mvh
  Åsa
  Åsa Persson
 • Hej Åsa!

  Du kan rätta din lott och se dina tidigare vinster genom att logga in på Mina sidor.

  Mer information hittar du i vårt inlägg Hur vet jag att jag vunnit?

  Hoppas på glada nyheter!

  Vänligen,
  Sandra Kundservice
 • Hej, deltar inte alla postnummer i alla dragningar? Vi blev uppringda i våras. En säljare sa då att nu skulle vårt postnummer delta i julidragningen. Jag undrar då om det bara är vissa postnummer i vissa dragningar o hur väljs dessa ut i så fall?  Finns det statistik till vilken landsända dom stora vinsterna landat, och inte bara vart alla småvinster som nya lotter o varuvinster gått. Har en konstig känsla att de flesta stora vinster går till södra halvan o beror det i så fall på att vissa postnummer deltar i vissa dragningar enl. frågan ovan
  Marta
 • Det kan inte vara svårt att svara vad chansen att vinna är 30% går till andra organisationer så då borde ni veta vad eran återbetalnings procent är? Eller driver ni ett spel utan att veta det?
  Mats
 • Hej Mats,
  Tack för ditt inlägg!

  Vad det gäller Postkodlotteriets intäkter, så går den största delen av lotteriets intäkter, 40 procent, tillbaka till lottköparna i form av vinster. Omkring en tredjedel av intäkterna går till kostnader för att driva själva lotteriet, till exempel IT, personal, hyror och marknadsföring medan hela vårt överskott går till våra förmånstagare, de ideella organisationer vi stödjer.  Anledningen till att Postkodlotteriet finns, är för att bidra med pengar till välgörenhetsorganisationer som kämpar för bättre villkor för människor, djur och natur. Hela överskottet från Postkodlotteriet går till ett 50-tal organisationer och har de senaste åren landat på runt en miljard kronor per år. Det är pengar som gör stor nytta och bidrar till ett starkt civilsamhälle. Sedan vår start 2005 har vi delat ut mer än 10 miljarder till våra förmånstagare.

  I år uppgår den totala vinstsumman till 1,4 miljarder kronor. Vad det gäller våra utlottningar, så är alla våra utlottningar helt slumpmässiga och vi vet aldrig i förväg var eller till vem vinsterna landar. Så det är med andra ord helt och hållet slumpen som avgör vilka som vinner i lotteriets utlottningar. Så man måste också ha Fru Fortuna, turen på sin sida.

  Önskar dig en fortsatt fin sommar!

  Vänligen,

  Maria Kundservice

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.