Till senaste kommentaren

Hur får man er att sluta skicka brev hem?

Hej,

Jag får (vad som känns som) reklambrev skickat till mig från er varje månad. Jag är rätt trött på det och skulle önska bli bortglömd hos er och ej få framtida reklambrev skickat hem till mig.

Kommentarer

 • Hej Martin,
  Tack för ditt inlägg!

  Du kan själv lägga in en spärr på din adress på vår hemsida.

  Vill du att spärren kopplas till ditt personnummer och uppdateras när du flyttar eller byter namn rekommenderar vi att du registrerar dig i NIX adresserat.

  Vänligen,
  Matilda
 • Jag var ute i samma ärende och är glad över att det var smidigt att spärra sig från reklamutskick. Samtidigt kan man ju fundera över om det inte är lite väl många reklamutskick när det på google räckte att skriva ”sluta få” och träffen ”...post från postkodmiljonären” dök upp som tredje sökträff efter ”sluta få finnar” och ”sluta få ångest över mat”... Bara en iakttagelse. 😀
  Sofie
 • Hej Sofie!

  Vi förstår naturligtvis att lotteriet inte är för alla men reklam är vårt sätt att nå ut till nya kunder då lotterna inte går att köpa butik. Vår vision är nämligen att världen blir bättre med starka samhällen, och därför bidrar våra lottköpare med 30 procent till våra 58 förmånstagare.

  Självfallet jobbar vi på att minska våra utskick och reklamspärren är i dagsläget det verktyg vi erbjuder om man önskar stoppa utskicken.

  Vi tackar för din förståelse och om du skulle ha fler funderingar kring lotteriet i framtiden är du alltid varmt välkommen att kontakta oss på 0771-22 55 22 eller kundservice@postkodlotteriet.se.

  Önskar dig en god fortsättning på det nya året!
  Sandra
 • Det sjuka är verkligen att man inte skriver upp sig på detta utan det på något sätt är påtvingat. Folk pratar hela tiden om miljövänlighet men sen ser man sånt här... Det måste väl ändå finnas något bättre alternativ än detta? Känns otroligt 90-tal.
  John
 • Hej John!

  Vi arbetar hela tiden på att öka den digitala delen av vår marknadsföring.

  Att det ändå skickas reklam hem till folk beror kort och gott på att lotteriet får in många nya kunder på det sättet och därmed också ett större överskott att fördela till ideella organisationer.

  Vi hjälper självklart alla som vill spärra sin adress för reklam från oss. Det går även att registrera en spärr hos NIX Adresserat.

  Nix adresserat uppdaterar ändringar löpande mot statliga personadressregistret, SPAR. Då behöver du inte anmäla din reklamspärr på nytt om du flyttar eller byter namn.

  Vänliga hälsningar,
  Marlene
 • Jag tycker också ni bör se över er miljöpåverkan i detta. Både jag o min sambo får två brev per månad från er. Det måste ju vara sinnessjukt många btev ni skickar ut varje månad!
  Anonym
 • Hej!

  Självklart jobbar vi på att minska onödiga pappersutskick och tar till oss dina synpunkter.

  Ett steg mot att lägre pappersförbrukning och minskad klimatpåverkan är vårt samarbete med Kivra, den digitala brevlådan. På så vis har vi lyckats minska brevutskicken till våra kunder då omkring 20 000 brev nu istället skickas digitalt.

  Om du önskar spärra dig för framtida utskick finner du länk till vår hemsida högre upp i tråden.

  Allt gott!
  Sandra
 • Efter att ha spärrat utskick från er blir jag fortfarande spammad. Hur kan man få er att lägga av? Spärrat sedan två veckor tillbaka och har fortfarande fått tre brev.
  Jens
 • Hej Jens!

  Det kan vara bra att veta att det kan ta upp till tre månader, från dess att spärren är inlagd, tills att reklamen upphör helt.  Detta beror på att våra utskick förbereds några månader i förväg.

  Självklart trycks ingen ny reklam i ditt namn efter att vi mottagit din reklamspärr.

  Vänligen,
  Marlene
 • Det låter helt vansinnigt att motivera den här mängden utskick med att det är ert sätt att nå ut och göra större nytta. Den logiken skulle motivera att alla med en postadress får tusentals pappersutskick i månaden från alla välgörande organisationer i världen som också vill nå ut. Vilket ansvar tar ni för miljöpåverkan, och vad vore konsekvenserna om alla gjorde som ni? Hur kan ni rättfärdiga det här på ett så lat sätt?
  Karl
 • Hej Karl,
  Tack för ditt engagemang!

  Vi önskar att vi kunde sluta helt med pappersutskick. Men vi vet att vi fortfarande får många nya kunder med hjälp av våra DM-utskick. Och nya kunder är viktigt för oss då de är med och bidrar till en bättre värld. Och vi är stolta över att i dag skicka betydligt färre DM än förut.

  Självklart jobbar vi hela tiden för att utveckla den digitala kommunikationen med våra kunder där Kivra är ett utmärkt exempel. Kivra hjälper privatpersoner att på ett säkert sätt ta emot post digitalt från företag och myndigheter. Besparingen beräknas i dagsläget till en minskad pappersförbrukning på ca 4,5 ton och 3,5 ton mindre koldioxidutsläpp.

  Vi klimatkompenserar naturligtvis även för pappersutskick och använder FCS-märkt papper.

  Vänligen,
  Sandra

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.