Hur väljer ni vinnare?

Hej! Hur väljer ni vilket postnummer som ska vinna?
(Uppdaterad )

Kommentarer

 • Hej Agnes,
  Tack för ditt inlägg.

  Våra vinstdragningar görs helt slumpmässigt digitalt på en dator tillsammans med en licensierad oberoende person (notarius publicus).

  Alla som har betalat för sina lotter är med i denna lotteridragning och har en chans att vinna.

  Ha en fin dag!
  (Uppdaterad )
 • Blir vinstchansen högre beroende på hur många det är på "mitt" postnummer som har lott. Eller är det lika stor chans att vinna även om jag skulle vara helt ensam på ett postnummer?
  (Uppdaterad )
 • Hej Laila,
  Tack för ditt inlägg.

  I våra dagliga utlottningar påverkar inte antalet lotter dina vinstchanser. Då har alla postnummer lika stor chans i varje dragning, oavsett antalet lotter.

  Det är bara i Grannyran antalet lotter på ditt postnummer kan påverka vinstchansen. Då finns alla betalda lotter för den spelmånaden med i potten, lite som en tombola, där vi drar ett lottnummer och det blir det vinnande postnumret och postkoden.

  Trots det landar Grannyran ofta i små orter, exempelvis som nu senast i Våxtorp.

  Lycka till i utlottningarna!
  (Uppdaterad )
 • Hej! Får inte alla vinster i samma postnummer? Jag har sett att många har fått vinster i mitt postnummer, men inte jag.
  (Uppdaterad )
 • Hej Elisabet,
  Tack för ditt inlägg!

  Vinsterna delas ut beroende på vilken del av lottnumret de är kopplade till.

  Ditt lottnummer består av tre delar – ditt postnummer, två bokstäver (din postkod) och tre siffror:


  Ibland delas vinsten mellan alla som har samma postnummer eller de lottinnehavare som har den vinnande postkoden och ibland tillfaller hela vinsten en enskild vinnare, som t.ex. när en lottinnehavare vinner en bil på sitt unika lottnummer inklusive de tre sista sifforna.

  Läs gärna mer om våra Vinster 2022 och hur de lottas ut.

  Jag håller tummarna för att du snart ska få vinna en av våra stora vinster!

  Vänligen,

  (Uppdaterad )
 • Varför svarar ni inte på hur många lotter som deltager i varje dragning. ? Inte heller, har något och i så fall hur många postnummer som dragits mer än en gång? Jag har läst era svar men ni svarar inte på de frågorna. Samtidigt upplyser ni nya prenumeranter att Ditt
  Postnummer kommer snart att dras!! Märkligt!
  Iren
 • Hej Irene,
  Tack för ditt inlägg!

  Hur många lotter som deltar i lotteriet skiljer sig från månad till månad, då Postkodlotteriet inte har en uppsägningstid eller bindningstid så kan våra kunder välja att avsluta sin lott när som samtidigt som det hela tiden kommer nya kunder.

  Här kan du se samtliga dragningar, det är helt och hållet slumpen som avgör var vinsterna landar och kan därför landa på samma Postnummer flera gånger.

  Vart vinsterna landar är inget vi vet i förväg men jag hoppas självklart att vinsten snart ska landa hos dig och dina grannar!

  Kika gärna hur dragningarna går till här.

  Jag önskar dig en magisk sommar!

  Vänligen,
  Julia
 • Idag gick vinsten till ett postnummer som fick utdelning för bara några veckor sedan, till råga på allt vann den ena penningvinnaren en bil också. Jag vet inte hur det går till när ni drar fram vinnande postnummer, men jag misstänker att det sker med datorhjälp. Då måste det vara enkelt att spärra postnummer som nyligen vunnit. Det måste även vara enkelt att lägga spärr så att den som vunnit pengar inte också ska kunna vinna en bil. Mitt postnummer, 179 63 har aldrig varit med bland de stora vinnarna, medan andra vunnit två gånger, det känns lite surt när man varit med i lotteriet i en massa år.
  Stenkil
 • Hej Stenkil,
  Tack för ditt inlägg!

  Det är helt och hållet slumpen som avgör vilka som vinner i Postkodlotteriet. Ibland har man otur under en längre tid och blir utan vinst ett litet tag, och under vissa perioder vinner man lite mer.

  Var vinsterna landar någonstans är inget vi kan påverka då det är ett lotteri, att spärra någons postnummer från dragningarna skulle vara olagligt då dragningarna inte skulle gå rätt till.

  Här kan du se en film om hur dragningarna går till i Postkodlotteriet.

  Jag håller mina tummar och tår att du och dina grannar får turen snart med många fina vinster framöver!

  Jag önskar dig en underbar måndag!

  Vänligen,
  Julia
 • Har varit med i typ 14 år! ALDRIG vunnit! Tycker att ni ska sänka vinstpengar o dra fler postnummer o spärra de nummer som vunnit på ett år!!. Det känns trist att betalt in i så många år o inte fått nåt för de. Visst det går till välgörenhet o vinst. Men chansen att vinna nåt är ju väldigt liten.
  Eva-lena
 • Hej Eva-Lena,
  Tack snälla för ditt inlägg!

  Jag förstår att det måste kännas frustrerande när man inte vinner. Självklart vill vi att alla ska få vinna en rejäl penningvinst, men det är helt och hållet slumpen som avgör var vinsterna landar i våra utlottningar.

  Om vi skulle ändra så att postnummer som har vunnit inte fortsätter att deltaga i kommande utlottningar under ett år, så är det inte längre slumpmässiga utlottningar. Det finns tydliga lagkrav på att en lotteridragning ska bygga helt på slumpen och att dragningarna inte ska gå att manipulera. Postkodlotteriet har genomgått flertalet certifieringar för att visa hur samtliga lagkrav efterlevs.

  Jag får också passa på och tacka för att du är med i lotteriet och möjliggör för våra Förmånstagare, de ideella organisationer som vi stödjer, att utföra sitt fantastiska arbete. Vi uppskattar verkligen ditt stöd.

  Håller båda tummarna extra hårt för att vi snart får överraska dig med en härlig vinst!

  Vänligen,
  Maria Kundservice
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.