Till senaste kommentaren

Varför är inte Barndiabetesföreningen förmånstagare?

Hej!
Jag har titta på er sida och gått igenom era 50 största ideella organisationer som får bidrag från er, och till min förvåning finns inte barndiabetes föreningen med, det är ju helt obegripligt att ni inte har med förmodligen den farligaste och mest dödliga sjukdom vi har i Sverige. Med tanke på att det har lyfts upp i Tv det sista året med olika galer och Tv-program av kända profiler så borde ni ju ha blivit upplysta om sjukdomen. Jag vill inte värdera de olika ideella föreningarna i rangordning men helt klart är det ju stötande att en sådan farlig sjukdom inte har fått komma med på er lista , TÄNK OM GÖR RÄTT
Skicka gärna detta brev vidare till beslutande personer.
Mvh
Jan Karlsson
Jan Karlsson Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Jan,
  Tack för att du skriver i vårt kundforum.

  Diabetesfonden och Barndiabetesfonden gör onekligen ett viktigt arbete! Alla organisationer som önskar bli förmånstagare i Postkodlotteriet är självfallet välkomna att ansöka om det.

  Postkodlotteriet strävar efter att hjälpa så många organisationer som möjligt, idag ger vi stöd till 56 ideella organisationer. Uttagningsprocessen för att bli en förmånstagare är tuff, och vi måste göra många svåra val innan vi kommer fram till ett beslut.

  I Sverige finns väldigt många ideella föreningar som gör en oerhörd skillnad i samhället – för miljön, drabbade människor eller forskning. I den bästa av världar skulle Postkodlotteriet stödja alla. Vi har dock valt linjen att växa med någon eller några få förmånstagare årligen för att det stöd som delas ut ska fortsätta att vara substantiellt och göra skillnad för de som är medlemmar.

  Postkodlotteriets ambition är att varje år växa med någon eller några förmånstagare som kompletterar övriga förmånstagare. Intaget av förmånstagare sker långsamt, och bara för att en organisation inte har blivit vald än betyder det inte att den inte kommer bli det i framtiden.

  Vi rekommenderar även organisationer som ännu inte blivit förmånstagare, att ansöka om projektstöd hos Postkodstiftelsen, där kan man söka bidrag till enskilda projekt.

  Läs gärna mer om Postkodstiftelsens projekt här: www.postkodstiftelsen.se

  Önskar dig en fin dag!
  Sandra Kundservice
 • Ni säger att ni har svåra val att välja förmånstagare !
  Hur kan man då inte välja Sveriges farligaste och obotliga sjukdom även mest dödliga (värre än cancer) vad är det då för kriterier som gäller för att bli förmånstagare jag förstår inte detta . Jag vet att det har gjorts försök att bli förmånstagare från Barndiabetes förbundet men har blivit hänvisade att skaffa underskrifter, talar inte sjukdomens allvarlighet för sig själv, utan att behöva tigga om pengar eller underskrifter.Jag pratar för alla små barn och ungdomar som inte får vara barn utan måste ta ett vuxen ansvar i tidig ålder. Så detta är inte för min skull har ej diabetes.
  Med vänliga hälsningar
  Jan Karlsson
  Jan
 • Hej Jan,

  När vi tar in nya förmånstagare tittar vi på hur de kan komplettera våra befintliga förmånstagare då ambitionen från lotteriet är att stödja allmännyttan vilket för oss betyder att vi ska stödja brett.

  Idag är många forsknings- och hälsoorganisationer redan förmånstagare vilket gör att det finns andra viktiga områden att stötta upp kring.

  För de organisationer som inte är förmånstagare så rekommenderar vi dem att söka projektstöd från Svenska PostkodStiftelsen. Denna rekommendation har vi även gett till Barndiabetesfonden.

  Kriterier och hur man söker stöd kan du läsa mer om på Postkodstiftelsens hemsida.

  Vänligen,
  Hanna
 • Hej!
  Har läst Jans inlägg, och era svar. Håller med Jan om att det är jätte konstigt att inte någon förening om diabetes är med som förmånstagare. Skulle inte dom ha kriterier för detta, verkar lite konstigt. Vad är det dom saknar för att komma med. Skulle vara intressant att veta.

  Har varit med många år med 2 lotter, utan vinster. Känns som att det vore mer rätt att ge pengarna till diabetesfonden direkt.
  Inga-Britt
 • Hej Inga-Britt,
  Tack för din fråga!

  Vi kan inte lämna ut information om en enskild organisation, men du är självklart välkommen att kontakta den organisation du har i åtanke med dina frågor direkt.

  Om en organisationer inte uppfyller kriterierna så rekommenderar vi dem alltid att fortsätta söka och även ansöka om projektstöd hos Postkodstiftelsen.

  Länk till Postkodstiftelsen finner du i inlägget ovanför.

  Ha en fin dag!
  Sandra Kundservice
 • Har läst ovanstående inlägg och håller helt med.
  Men nu hoppas vi att Barndiabetesfonden äntligen kommer med. Kan väl inte neka hur länge som helst. Vad jag vet så uppfyller Barndiabetesfonden alla kriterier och har ansökt många år.
  MVH Gunilla Nystadius 


  Gunilla
 • Hej Gunilla,
  Tack snälla för ditt inlägg och för ditt engagemang!

  Barndiabetesfonden är absolut värdiga av stöd och det behövs oerhört mycket forskning inom diabetes för just barn. Varje år söker många bra och viktiga ideella organisationer för att bli nya förmånstagare. I den bästa av världar skulle Postkodlotteriet stödja alla.

  Att Barndiabetesfonden inte har blivit vald än som förmånstagare betyder inte att den inte kommer bli det i framtiden.

  Läs gärna mer om våra förmånstagare samt hur ansökningsprocessen fungerar: Förmånstagare

  Önskar dig en fortsatt fin dag!

  Vänligen,
  Maria Kundservice

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.